Comunicació

Primer marcatge amb GPS d'un voltor comú a Mallorca

 

 

Foto: poll de voltor comú (Gyps fulvus) marcat amb GPS al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana (Autor: Giacomo Tavecchia)

 

 

Esporles, 30 de juny de 2020. L'IMEDEA, en col·laboració amb el Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, ha marcat, per primera vegada, un poll de voltor comú (Gyps fulvus) en el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. L'exemplar, que té tres mesos, duu una anella identificativa i un GPS, que permetrà conèixer-ne els moviments i estudiar la biologia de l'espècie.

 

 

L'emissor ha estat cedit per la investigadora de l'Animal Demography and Ecology Unit de l'IMEDEA, Ainara Cortés-Avizanda, en el marc d'un conveni amb la Vulture Conservation Foundation (VCF). Ainara estudia el comportament i l'ús de l'espai de les dues espècies de voltors que habiten Mallorca, a més d’examinar les conseqüències ecològiques, de conservació i socioeconòmiques que ha tingut l'arribada de l'voltor comú a l'illa.

 

 

El voltor comú va arribar a Mallorca la tardor de 2008, arrossegat per un temporal de vent i cria en colònies. Els voltors lleonats són ocells planadors que aprofiten els corrents d'aire per desplaçar-se i, per tant, tenen dificultat per volar sobre la mar, on no hi ha corrents tèrmics ascendents. Actualment, hi ha dotze nius de voltor comú.

 

 

L'actuació ha comptat amb la col·laboració de l'IBANAT, Servicio de Agentes de Medio Ambiente, GEDA-IMEDEA (UIB-CSIC), UIB, EBD (CSIC), COFIB i GOB.

 

 

Fins al moment, s'han marcat tres voltors negres i un de comú. La informació proporcionada pels moviments dels voltors serà de molta ajuda per millorar-ne els coneixements i la gestió.

 

 

 

El Consell de Mallorca reconoce las colecciones del Imedea y la finca de Alfàbia como museográficas

La Comisión Técnica Insular de Museos del Consell de Mallorca ha aprobado este martes el reconocimiento como colecciones museográficas los fondos del Instituto Mediterráneo de Estudios Avanzados (Imedea), situado en Esporles, y los de la finca de Alfàbia, en Bunyola. Así lo ha comunicado este martes la institución insular en una nota de prensa, en la que ha especificado que ya son diez los museos y las colecciones reconocidos por el Consell y que pueden acceder a las ayudas que convo ...

Leer más: https://www.europapress.es/illes-balears/noticia-consell-mallorca-reconoce-colecciones-imedea-finca-alfabia-museograficas-20200609150907.html

(c) 2020 Europa Press. Está expresamente prohibida la redistribución y la redifusión de este contenido sin su previo y expreso consentimiento.
 


Font: IMEDEA (UIB-CSIC)

Més informació: